Wie zijn wij?!?

Laatste update: Maart 2009

Zoals de naam Jerintho al vertelt, zijn wij Jeroen, Inge en Thorvin.

Vogel.... om precies te zijn.

Wij wonen sinds 20 juni 2005 in Hongarije bij het dorpje Járdánháza.

***

Jeroen is een doe-mens. Hij zorgt voor alles in en rond het huis. Hij is goed in organiseren van alles en vindt altijd weer een oplossing voor de problemen waar we tegen aan lopen. Hij geeft adviezen over de aan en verkoop van huizen, zoekt werk voor Hongaren in Nederland en weet ik het wat nog meer.
's Zomers is hij een voorstander van het genieten! 's Avonds rond het kampvuur met een lekker glaasje wijn, of beter nog whiskey, en dan samen zingen.... Het liefst met een groepje bekenden of vrienden.

Inge heeft een veel te groot hart.... ieder zielig diertje moet ze vertroetelen... . Ze kan erg genieten van haar gezinnetje en haar dieren. Thorvin is haar allesje... als hij 1000 keer mamma roept, gaat ze er ook 1000 keer naar toe. Ze weet best dat dat niet goed is, maar ja... "het kan die éne keer nou net wél nodig zijn?" Verder is ze graag bezig met de paarden en de honden. Lekker tuttelen!
Ze houdt ook erg van gezelligheid. Bezoekers vinden dan ook altijd een open deur. Een kop koffie is snel gezet.... kom er gezellig bij! Maar let niet op de rotzooi...:)

Thorvin is onze zoon. Hij is een stuiterbal die het zichzelf vaak erg moeilijk maakt. Hij kan heel erg genieten van de dingen waar hij van houdt.... Judo, auto's en film kijken zijn zijn favoriete hobby's. Maar skelteren, steppen, springen, wandelen, zingen, tekenen en lego zijn ook heel geliefd. Hij houdt van buitenspelen...
Vooral als het modderig is ;).
Het is een slim manneke die vloeiend Hongaars spreekt. Zijn Nederlands is minder goed, omdat hij dat van minder mensen hoort. Zelf is hij momenteel druk bezig met Engels.... en als het eenmaal in zijn hoofd zit....

*

***

Zoals ik al zei, zijn we gek op dieren. Met de honden is het wel wat uit de hand gelopen..... we hebben er 12

Deze twee ouwetjes zijn als kinderen voor ons... dit zijn:

Lizza. Arak.

Toen we het huis kochten, werd ons aangeraden er waakhonden neer te zetten. Zodoende is het lang bewaakt door:

Kicsi en Bobbie

Voor Thorf zijn eerste verjaardag in Hongarije kreeg hij een pupje:

Csoki

en Csoki kreeg puppies van Arak, daar hebben we er nog ééntje van: Draadje

en zij werd weer gedekt door Arak.... foutje :)

 

 

Uit dit nestje is ook een pupje gebleven.

Dat is Kolbasz geworden.

In die tijd heeft Ing weer een pupje van de Parvo gered en mee naar huis genomen:

 

Da's Törpi:

 

 

Het jaar ervoor kregen we Sheila van Max....

 

Deze lieverd heeft geen papieren gekregen vanwege wat schoonheidsfoutjes....

Maar het is Ing d'r grootste fan.....

 

 

 

Bobbie en kicsi hebben ondertussen ook de nodige pupjes gekregen.... van alle nestjes zijn er 3 honden bij ons gebleven....

Beer en Dommel en Snoopy.....

Gelukkig zijn nu alle teefjes gesteriliseerd en zullen er dus geen pupjes meer geboren worden!!!!!

***

Onze Katten:

**
Fruzsi en Felix en Furby

***

En dan hebben we nog een kooi vol met Degu's (7 om precies te zijn)

Degu Degu

***

Hoe wij hier in Hongarije zijn terecht gekomen is een raar verhaal.

Onze grootste wens was een huisje met een stal, zodat de paarden aan huis konden staan. Dat was voor ons in Nederland echt te hoog gegrepen. Wij zijn geen rijke mensen met goed betaalde banen.... We zijn maar heel gewoon. We waren niet in het bezit van een eigen huis en kwamen ook niet in aanmerking voor een hoge hypotheek.

Wat doe je dan??? We besloten over de grens te gaan kijken.... België > te duur.... Frankrijk > dat werd al beter..... maar nog steeds erg duur.... en dan die taaaaaaal!!!

Uiteindelijk kwamen we tijdens onze speurtochten op het internet een voor ons betaalbaar huisje tegen met 10 ha grond! En dat huisje bleek op een droomplaats te staan.

We wisten helemaal niets over Hongarije..... Jaaah, er is een meer dat het Balaton heet, en de hoofdstad is Budapest ennuuh er wordt Goulash gegeten en Ing wist nog dat ze er mooie paarden hebben..... maar dat was het wel zo'n beetje.

We besloten er met vakantie heen te gaan. Met de caravan achter de auto.... op weg naar ons droomhuisje! We vonden het en waren gelijk verliefd! De koop was snel besloten.... dit is precies wat we zochten!

We hadden 5 jaar uitgetrokken voor renoveren en aanbouwen van de stallen. We hebben echter na 3 jaar besloten dat we weg wilden uit Nederland en zijn vertrokken!

En nu wonen we hier al weer bijna vier jaar. Ennuuh... Hongaars is echt moeilijker dan Frans!!!!!