Vizsla bemiddeling.

***

De Magyar Vizsla is de Hongaarse staande jachthond.

Wij hebben al tien jaar zo'n geweldige hond! Hij heet Arak en is in Nederland goedgekeurd geweest als dekreu. Nu is het een oude baas aan het worden....

***
Toen hij jong was ----- Zoals hij nu is.

En sinds anderhalf jaar hebben we er een teefje bij genaamd Sheila.

***

Door een schoonheidsfoutje (op de linker foto is een kruin over de neusbrug zichtbaar) heeft zij geen papieren gekregen..... daardoor bleef zij over bij de fokker... en heb ik haar van een vriend gekregen!!

Haar broers en zussen hebben wel papieren gekregen.... dit laat wel zien hoe streng de selectie hier is!

Over de bemiddeling:

Het is in Nederland vaak een langdurige en kostbare geschiedenis om aan een Vizsla pup te komen.

Wellicht kunnen wij u helpen......

***

Wij hebben kontakt met verschillende Hongaarse fokkers van dit mooie ras.

De vraag naar pups is hier lager dan het aanbod. Daardoor is het voor ons mogelijk om voor u op zoek te gaan naar een pupje in willekeurig welke periode.

Zelfs op korte termijn is er altijd wel een goede gezonde pup naar wens te vinden van zowel kortharige als draadharige Vizsla's.... en dan praat ik over termijnen van maximaal 3 maanden!

***

LET WEL.... WIJ ZIJN GEEN HANDELAARS! We bemiddelen tussen de Hongaarse fokker en de Belgische/ Nederlandse hondenliefhebber. We hebben geen pups en fokken geen pups! We hopen alleen zowel de Hongaarse fokker als de hondeliefhebber een handje te helpen. We vragen €50,- voor de bemiddeling, plus €200,- voor de transportkosten. Door een pupje naar Nederland/België te brengen hebben we een "vrijkaartje" om familie te bezoeken en dat maakt het voor ons nog leuker!

Uiteraard kunt u ook zelf uw pup komen ophalen.

***

De prijzen liggen hier beduidend lager dan in Nederland! Hoe duur een pupje komt is afhankelijk van verschillende factoren. Maar over het algemeen liggen de prijzen voor een pupje met stamboom, tussen de 500 en de 850 euro. (Draadhaar pups zijn iets duurder). Dit is inclusief de reis naar Nederland/ België en bemiddelingskosten.

De regels waar de fokkers zich aan moeten houden om papieren voor hun pupjes te krijgen zijn erg streng! (Onder de Hongaarse fokregelementen... re bladzijde is de Engelse vertaling)


Klik op tekst voor vergroting!

De fokkers zijn hier net zo goed voor hun honden als in Nederland. Op HD wordt streng gelet..... Het enige verschil is DE PRIJS!!!!

Inmiddels hebben al heel wat pupjes de weg naar Nederland en België gevonden via onze bemiddeling!

***

Voor meer informatie:

vizsla@jerintho.com


Hieronder volgen inmiddels geplaatste honden:

Tyler en Marla:

Half 2007 kregen wij vanuit Nederland het verzoek om een reutje te zoeken voor Max. In Augustus heeft Max bij ons in Hongarije zijn Vizsla pup opgehaald. Max combineerde de "adoptie" van zijn Vizsla met een korte vakantie bij ons in het Bükk en een bezoek aan de fokker.

Tizsató Menti Dongo  / Tyler***

"Tizsató Menti Dongó" omgedoopt tot "Tyler".
Tyler is inmiddels een veelbelovende jonge reu geworden. We zien hem heel vaak, want zijn baasje is een vriend geworden die regelmatig langs komt.... helemaal geweldig!

**

Net voor de kerst heeft Max zijn 2de pupje gekregen! Dit pupje heet "Marla" en is hier onder 2 en 5 weken en oud...

***

Inmiddels zijn Tyler en Marla hele dikke maatjes!

Gipsy

Gipsy en Gor (dit zijn zus en broer) zijn te gelijk meegenomen in het vliegtuig. We hadden erg veel bekijks ;-)

***

Gor

Over Gor hebben we ons veel zorgen gemaakt... Hij kreeg bij zijn nieuwe baasjes een hele hardnekkige blaasontsteking... (waarschijnlijk door de stress van alle veranderingen en het vliegen) Gelukkig is het allemaal goed gekomen...

***

Hootch

We mogen het natuurlijk niet zeggen, maar deze hond vinden we geweldig! Stijn, Cindy en de kinderen zijn er dan ook heel erg gek mee. We hebben nog steeds veel contact met ze!!! Dat vinden we super!

***

***

***

Paicka

De nieuwe baasjes van Paicka zijn ook hier naar toe gekomen om hem op te halen. Ze hebben het in een lang week-end gehaald, maar waren wel helemaal versleten...

**

Jane

Jane is met de auto meegereisd... ze vond het heerlijk! Er zaten 3 kinderen en een pupje in de auto.... De kinderen waren steeds bezig met het pupje, en het pupje voelde zich niet alleen. Tijdens de nachtelijke uren hebben ze alle 4 heerlijk tegen elkaar aan liggen slapen.

***

Moya

Net voor de kerst hebben we een pupje naar België gebracht. Zij komt uit het zelfde nestje als Marla en heet Moya.

***

Lupa

Dit is weer een draadhaar meisje wat naar Nederland mocht. Ook zij is bij een geweldig gezin terecht gekomen.

**

***